A zöld beszerzés is téma volt a Beszerzés 2013 konferencián!

Date: 2013 május 15, szerda Category:

2013. március 26-27-én zajlott az IIR (International Research Institute) szervezésében a beszerzési szakma egyik legnívósabb hazai rendezvénye a Beszerzés 2013 konferencia. A programnak az NH Hotel adott otthont a zöld vonalat képviselve EcoMeeting, vagyis zöld rendezvény helyszínként. A fenntarthatósági tervüknek megfelelően több mint 40 intézkedéssel 20 százalékos energia-, víz- és hulladékmennyiség, illetve CO2 kibocsátás csökkentést tűzve ki célul.

A SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. előadójaként Diófási Orsolya a zöld közbeszerzés kormányrendelet tervezetről beszélt és a Magyar Nemzeti Bankban elindult zöld beszerzés mintaprojektről is.

A Beszerzés 2013 konferencia az egyik résztvevő véleménye szerint „ úgy működik, mint egy barométer, megmutatja milyen lesz a beszerzési időjárás a következő évben”

Ennek megfelelően reméljük a 2013-as év a zöld beszerzések éve is lesz!

Továbbá a konferencia témái között szerepelt az innovatív költségcsökkentés a beszerzésekben, a stratégiai beszerzés központosítása, a többirányú és centralizált beszerzés is. Számos vállalati esettanulmány is helyet kapott a két napos rendezvényen, így hallhattunk a FAG Magyarország Ipari Kft., a Masterplast, a Pick Szeged Zrt., a Tesco-Globál Áruházak Zrt., a Microsoft Magyarország Kft., az Audi Hungária, a VW Csoport stratégiáiról is.