Szakmai cikksorozatunk indult a Termékmix magazinban

Date: 2013 augusztus 29, csütörtök Category:

Ökocímkékről, környezetbarát termék alternatívákról indítottunk szakmai cikksorozatot a Termékmix magazinnal közösen. Együttműködésünkből született alábbi tisztítószerekről szóló összefoglalónk is.

Amit a környezetbarát tisztítószerekről tudni kell…

Alapvető emberi igényünk a tiszta, higiénikus környezet, fontos odafigyelnünk azonban, hogy ezt milyen eszközökkel és módszerekkel igyekszünk elérni. Egyre több tanulmány igazolja, hogy a mai modern tisztítószerek nemcsak egészségünkre, de környezetünkre is fokozottan károsak. Ajánlott tehát a környezetbarát alternatívákat alkalmazni, ezeket manapság már könnyen, sok üzletben elérhetjük.

eu_margareta_150x150Magyarországon a környezetbarát tisztítószereken (általános és szaniter tisztítószer,ablak tisztítószer, mosószer, mosogatószer) leggyakrabban előforduló hiteles tanúsítás az EU Margaréta, melyet 1992-ben vezettek be az Európai Unió önálló ökocímkéjeként.

Az EU Margarétát és hazánk ökocímkéjét, a Magyar Környezetbarát Termék védjegyet azok a tisztító-és mosószerek nyerhetik el, melyek életciklusuk minden szakaszában minimális környezetterhelést okoznak. Ez azt jelenti, hogy a gyártási fázisban kerülni kell a káros anyagok használatát, az illékony szerves vegyületeket, biocidokat, törekedni kell a csomagolás tömeg-kornyezetbarat_termek_150x150hasznosság arányának növelésére. A használati fázisra vonatkozóan megbízható vevő tájékoztatóval és használati utasítással kell ellátni a terméket. Az életciklus végén a tisztítószerek nagy része a csatornában végzi, ezért a vízi szervezetekre gyakorolt mérgező hatást minimalizálni kell és a felületaktív anyagok biológiai lebonthatósága pedig kötelező előírás.

A védjegyhasználati jogra mindkét címke esetében nyilvánosan, önkéntesen és folyamatosan lehet pályázni.