Hivatalosan is kezdetét veszi a 10YFP Fenntartható Közbeszerzési Program

Date: 2014 március 26, szerda Category:

A Fenntartható Fogyasztás és Termelés Programkerete (10 Year Framework of Programmes on Sustainable Consumption and Production – 10YFP) egy a Rio +20 konferencián elfogadott globális cselekvési terv, mely fokozza a nemzetközi együttműködést és igyekszik felgyorsítani a fenntartható fogyasztási és termelési minták kialakulását mind a fejlett, mind pedig a fejlődő országokban.

A programkeret fő célja, hogy hozzájáruljon az erőforrás-hatékonyság kialakításához, ugyanakkor tisztességes munkakörülményeket és gazdasági lehetőségeket hozzon létre, illetve támogassa a szegénység megszüntetését és az általános jólét megteremtését.

UN_10YFP_logo

A 10YFP részeként hivatalosan is kezdetét veszi az UNEP kezdeményezésével létrejött Fenntartható Közbeszerzési Program (10YFP Programme on Sustainable Public Procurement – SPP), mely egy együttműködésen alapuló globális keret a fenntartható közbeszerzési rendszer kiépítésének támogatása és hatékonyságának javítása érdekében.

A program nyitó rendezvényére 2014. április 1-én kerül sor a New York-ban. Az eseményen az együttműködésben résztvevők bemutatják illetve megvitatják a program céljait és munkatervét is.

További információk: http://www.unep.org/10yfp/