IV. Nemzetközi Gazdaságtudományi Konferencia – 2013. május 9-10.

Date: 2013 május 18, szombat Category:

Az életminőség, fenntarthatóság és lokalitás jegyében, 2013. május 9-10-én megrendezésre kerül a IV. Nemzetközi Gazdaságtudományi Konferencia.

A konferencia a Kaposvári Egyetemen zajlik, május 9-én reggel 8:30 órától. Szervezője a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kara.

Diófási Orsolya (a SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. ügyvezetője, a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem munkatársa), valamint Harazin Piroska (a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanársegéde) közösen, a fenntartható fogyasztásról, és a fogyasztói szokások tudatos formálásáról tart előadást csütörtökön, 15 órától.

A 21. század modern társadalmának központi figyelme, az életminőség javítására irányul. Ma egyre többet és többet olvashatunk arról, hogy a gazdasági fejlődés és a piaci verseny különösen káros környezetünkre, a természeti erőforrásokra, valamint az egyének egészségére és a helyi közösségek fejlődésére.

Napjainkban nem csak a gazdasági fejlődés fellendítése a fontos, hanem az általános és a társadalmi jólét javítása is, amely előnyösen hat mind az egyénekre, mind pedig a közösségekre valamint megelőzi és megoldja a gazdasági konfliktusokat. Az új fogalmakat, mint a szubjektív jólét, a fogyasztói elégedettség, a tiszta és élhető környezet, a fenntartható fogyasztás és a vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR – Corporate Social Responsibility) a haladást előtérbe helyezve szükséges figyelembe kell venni.

Ennek megfelelően a konferencia célja, hogy feltárja a kapcsolatot az életminőség, a fenntarthatóság, és a helyi közösségek között, mind gazdasági, mind szociológiai szempontból, annak érdekében, hogy új gondolkodásmód induljon el az emberekben, amely segíti a gazdasági és társadalmi fejlődést.

A konferencia további előadásai megtekinthetők itt.