Ökotréning-Környezettudatos munkahely képzési program a Nextent Informatikai Zrt-nél!

ökotréning a Nextent Zrt.-nél

Hallott már a Civil Licitről?

Nextent Informatikai Zrt.A Civil Licit egy olyan rendhagyó aukció, amelyen nem műtárgyak kerülnek kalapács alá, hanem fenntarthatósági programok. A Civil Licit lehetőség a forprofit vállalatok és a civil szervezetek együttműködésére!
A résztvevők egyik oldalon olyan forprofit vállalatok, amelyek felismerik a társadalmi felelősségvállalás jelentőségét, a másik oldalon pedig nonprofit, civil szervezetek, akiket pályázat útján választott ki a szakmai zsűri, akik olyan szolgáltatásokat kínálnak, amelyek könnyen beilleszthetők a fenntarthatósági stratégiákba. Ezért nagy siker és öröm, hogy közel 50 pályázó közül bekerültünk a 2012-es 5. Civil Licitre, szolgáltatásunkkal a zöld beszerzés tréninggel, melyet   a Civil Licit támogató partnere, a Nextent Informatikai Zrt. vásárolt meg. Nagy várakozással tekintettünk új partnerünkre, és a lehetőségre, hogy együtt tehessünk a fenntarthatóságért, környezetünk védelméért, a zöld beszerzés népszerűsítéséért!

Öko-audit és ökotréning

ökotréning a Nextent Zrt.-nélAz ismerkedést követően, a vállalati működést figyelembe véve közösen alakítottuk ki programunkat, melynek célja a Nextent Informatikai Zrt. környezettudatos működésének erősítése és a dolgozók környezettudatosságának növelése volt.

A program állapotfelméréssel, ökoaudittal kezdődött, melynek során megismertük a működési jellemzőket és felmértük   az iroda  környezeti állapotát.  Ezt követően került sor a 4 órás Ökotréning, környezettudatos munkahely képzési programra,melyen 4 fő vett részt a marketing, beszerzés- üzemeltetés és a fejlesztés területéről. A tréning tematikáját az állapotfelmérő audit alapján állítottuk össze, így a kollégák megismerkedtek a környezettudatos életvitel, munkahely kialakításának jelentőségével, gyakorlati példákon, tippeken keresztül a megvalósítás lehetőségeiről tájékozódtak és a mindennapi környezetvédelemmel kapcsolatos átfogó ismeretekre tettek szert. Az előadás az alábbi témákat érintette:

  • Fenntartható fejlődés és fogyasztás- merre tartunk?
  • Környezettudatosság otthon és a munkahelyen (víz-, anyagtakarékosság)
  • Energiamenedzsment alapok
  • Ökocímkék, környezetvédelmi jelölések
  • Zöld beszerzés, környezettudatos vásárlás
  • Tisztán, de biztonságosan- takarítás, vegyszerhasználat
  • Hulladékgazdálkodás, szelektív hulladék gyűjtés rejtelmei
  • Mitől zöld egy rendezvény?

Az előadást követően, közösen egyeztettünk arról, hogy munkahelyükön miként tartják megvalósíthatónak a környezet fokozott védelmét és a mindennapi munkamenetbe hogyan illeszthető be a zöld program, melyek azok a területek, amelyeket leginkább fejlesztendőnek ítélnek. A tréning az érdeklődő pozitív hozzáállás és a visszajelzések alapján sikeres volt! A program végén átadtuk az ökoaudit jelentést, amelyben összefoglaltuk javaslatainkat és a Tanúsítványt a részvételről. Bízunk benne, hogy együttműködésünk folytatódik és a jövőben is tudjuk segíteni egymás munkáját!

Nextent ökotréning tanusítvány