Partnerség a BME – Környezetgazdaságtan Tanszékével

Date: 2014 március 4, kedd Category:

Eddig megkezdett sikeres együttműködésünket hivatalossá téve, partnerségi megállapodást írtunk alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan Tanszékével. E megállapodással célunk, hogy a jövőben is egymás munkáját segítve együtt dolgozhassunk tovább a társadalom és a vállalatok szemléletformálásáért, környezettudatosságra való neveléséért, és új, innovatív fenntarthatósági programok kidolgozásában és továbbfejlesztésében, továbbá szakmai gyakorlati lehetőségek biztosításával.

BME tanszéki logo_900x600

A BME Környezetgazdaságtan Tanszéke negyedszázados története során nemzetközi hírnévre tett szert, és olyan elmélyült tudással rendelkező szakembereket képez, akik az európai gondolkodásnak megfelelően képesek gyakorlatorientáltan és egyben innovatív módon válaszolni a fenntartható gazdaság, aktuális és mindig változó kihívásaira.

A SURVIVE ENVIRO Környezetmenedzsment Tanácsadó Nonprofit Kft. hosszú távú stratégiai célja a szemléletformálás, a környezettudatosság, környezetmenedzsment módszereinek elterjesztése és oktatása.

Az együttműködésünk területei a komplex környezetmenedzsment ismeretek és gyakorlati alkalmazásuk: fenntartható fejlődés, környezetvédelem (vállalati, intézményi, önkormányzati-települési, regionális szinten), társadalmi felelősségvállalás (CSR), környezeti teljesítményértékelés, fenntartható erőforrás-gazdálkodás, energiahatékonyság, megújuló energiák, klímaváltozás, fenntartható termelés és fogyasztás, környezeti kommunikáció, környezeti termékjelzések, környezetbarát közlekedés, fenntartható turizmus, környezeti oktatás témakörei.