Utak a fenntarthatósághoz – A megelőzés tanulása

Date: 2012 szeptember 20, csütörtök Category:

Az idén 20 éves Magyar Környezeti Egyesület Utak a fenntarthatósághoz – A megelőzés tanulása címmel rendezi meg konferenciáját 2012. szeptember 20-23-án. A konferencia a környezeti nevelés kiemelkedő eseménye több mint 150 résztvevővel.

A konferencia célja annak körüljárása, hogy milyen tudást, készségeket kell minden egyes személynek, és a szűkebb-tágabb közösségeknek elsajátítaniuk ahhoz, hogy megelőzhessük korunk megannyi környezeti, vagy a környezettel kapcsolatba kerülő problémáját, vagy azok továbbterjedését. A környezeti fenntarthatóságra nevelésnek óriási szerepe van a megelőzésben!

A konferencián a plenáris előadásokat követően 7 szekciókban kerül sor a szakmai előadásokra.

Cégünk előadás keretében bemutatja a zöld beszerzés tréning programját.Zold_beszerzes_trening_RGB

A környezettudatosság növelésének egyik fontos eleme az ismeretek bővítése. A zöld beszerzés elterjedését elsősorban az ismeretek hiánya gátolja. Ezért, dolgoztuk ki a beszerzők képzésére a zöld beszerzés tréninget. A tréning a fenntarthatóság pedagógiájának célkitűzéseihez – az egész életen át tartó tanuláshoz illeszkedő felnőttképzés.

MKNE szervezésében, széles társadalmi részvétellel készült el 2010-ben másodszor frissített Nemzeti Környezeti Nevelési Stratégia. Erre az alapra építve a megelőzéshez vezető lehetséges utakat szeretné a konferencia felvázolni, és utóbb kiadvány formájában közzétenni. A konferencia üzenete fontos számunkra ezért örülünk, hogy mi is segíteni tudjuk ezt a munkát!

Hallgassa meg előadásunkat 2012. szeptember 21-én, pénteken 16 órától a TIT Stúdióban!

További információért látogassa meg az alábbi honlapot:

http://mkne.hu/konferencia/