Zöld beszerzési mintaprojekteket keresünk!

Date: 2013 december 11, szerda Category:

Zöld beszerzések = Hatékony befektetések

A közszféra és a privát szektor szereplői egyaránt kisebb nagyobb beszerzéseket bonyolítanak le nap, mint nap, gyakran pusztán a gazdasági szempontból értékelve az ajánlatokat. A SURVIVE ENVIRO Környezetmenedzsment Tanácsadó Nonprofit Kft. és az Energiaklub Buy Smart+ programja segít, hogy a beszerzés alternatív formáját választhassa, hogy ezzel energiát spóroljon, optimalizálja költségvetését és mindeközben hatékonyan, környezetbarát módon teljesítse feladatait! Vállaljuk cégek/önkormányzatok ingyenes felkészítését zöld beszerzések lebonyolítására, 1 napos workshoppal, folyamatos tanácsadással, az eredmények promotálásával.

logo_huenergiaklub-logo        survive_enviro_final_text_rgb

Keressük azokat a cégeket/önkormányzatokat, akik

  • tudják, hogy az energiatakarékosság költségmegtakarítást is eredményez, és szeretnék eljárásaikat, folyamataikat energiafelhasználás szempontjából is átgondolni;
  • szeretnék, hogy a cég/önkormányzat stratégiáját, működését áthassa a környezettudatosság, energiahatékonyság;
  • fontosnak tartják, hogy a fenntarthatóság a kommunikáción túl a gyakorlatban is megjelenjen;
  • a közeljövőben beszerzéseik során ügyelni szeretnének a környezetvédelemre, energiahatékonyságra;
  • akik már megvalósítottak zöld beszerzéseket.

Célunk:

A zöld beszerzések iránt érdeklődő cégek/önkormányzatok segítése útmutatással, tanácsadással, valamint a már megvalósult zöld beszerzések széles körű bemutatása, promotálása.

Buy Smart+ Mintaprojekt

Cégek/önkormányzatok felkészítése zöld beszerzések lebonyolítására, 1 napos workshoppal, folyamatos tanácsadással, az eredmények promotálásával.

Azon szervezeteket, akik először vesznek részt a Buy Smart+ projektben, ingyenes konzultációval segítjük a zöld beszerzések megvalósításában. Kérje segítségünket, amennyiben a cége/önkormányzata épületelemek / világítás / irodai eszközök / járművek / háztartási gépek termékcsoportokban tervez beszerzést a közeljövőben. Segítséget nyújtunk az ajánlati kiírás elkészítésében, a bírálati szempontok meghatározásában, az életciklus-költségek kiszámításában, továbbá a beszerzés lebonyolítása után az eredmények széles körű promotálásában.

A beszerzők nagymértékben hozzájárulhatnak a fenntartható fejlődéshez – egyedül vásárlóerejük kifejtésével – amennyiben környezetbarát termékeket és szolgáltatásokat vásárolnak. Az energiahatékony termékek iránti folyamatos/növekvő igény afelé mozdítja a piaci szereplőket, hogy több olyan terméket, illetve szolgáltatást állítsanak elő, amelyek megfelelnek a modern minőségi és környezetvédelmi elvárásoknak.

A Buy Smart+ projekt keretein belül beszerzési útmutatók és kalkulációs eszközök kerültek kidolgozásra a következő az alábbi termékkategóriák esetében:

Épületelemek / Világítás / Irodai eszközök / Járművek / Háztartási gépek

Ha bővíteni szeretné ismereteit a zöld beszerzés és a környezeti, energiahatékonysági kritériumrendszert illetően, vagy elindítaná első zöld beszerzési eljárását segítségünkkel, kérjük, jelentkezzen ingyenes tréningjeinkre, vagy szintén díjmentes személyes tanácsadásainkra!

Az ingyenes szolgáltatást az elsőként jelentkező 5 cég/önkormányzat számára tudjuk biztosítani!

Zöld beszerzési mintaprojekteket keresünk!