Szakmai cikkek

Boldogság, környezetvédelem és piacgazdaság

Vajon jelenlegi életünk a boldogságra vagy a piacgazdaság ellátására alapul?
Mit gondol, Ön melyik csoportba tartozik?

Letöltés

Energiamenedzsment

Az energiamenedzsment létjogosultságára a British Standard Institute (BSI) által végzett kutatás világít rá amelyben az érintett vállalatok fejtik ki véleményüket.

Letöltés

Vállalatok fenntarthatósági barométere

A fenntarthatósági menedzsment jelenleg csak egy kirakati árucikk vagy tényleges stratégiai eszköz a vállalatok kezében?

Letöltés

Ökodriving

Mi az ökodriving? Kis odafigyeléssel jelentős összeget spórolhatok? Kattintson és megtudhatja!

Letöltés

Fenntartható Fejlődés Évkönyv 2011 összefoglaló

A 2011-ben megjelent Fenntartható Fejlődés Évkönyv itt megtalálható összefoglalója azzal a céllal készült, hogy kiemelje belőle azokat a fejezeteket, amelyek a vállalatok környezeti politikájáról, irányítási rendszeréről, környezetvédelmi költségeiről és a fenntarthatóság elvéhez való hozzáállásáról szolgáltatnak adatokat.

Letöltés

Olimpia és fenntarthatóság 2012

2012. július 27-én megkezdődnek az Olimpiai Játékok Londonban. Az idei esemény azonban a tervek szerint merőben eltér majd a korábbi Olimpiáktól, ugyanis ez alkalommal figyelembe veszik a fenntarthatóság elveit és a környezetvédelemre is hangsúlyt fektetnek.

Letöltés

Fair Trade

Nemrégiben nyilvánosságra hozták, hogy a méltányos kereskedelemből származó, más néven Fair Trade termékek értékesítési mutatói jelentős növekedést mutatnak mind Németországban, mind az Egyesült Királyság területén, azaz a megvásárolt termékek összessége számottevően nőtt.

Letöltés

Elektromos autó

Tali Trigg, a Nemzetközi Energia Ügynökség egyik szakértője úgy véli, hogy a kormány beszerzési gyakorlata, csak úgy, mint a politikai és pénzügyi támogatás döntő szerepet fog játszani az elektromos autóipar Európában való sikeres gyarapodásában a következő 10 év során.

Letöltés