Esettanulmányok, érdekességek

imaging_equipment_euecolabel_900x600

Új EU Margaréta termékcsoport – Imaging Equipment

A nyomtatók, másolók és multifunkciós berendezések a Kék Angyal és az Északi Hattyú ökocímke mellett már az EU Margaréta ökocímkét is megszerezhetik, ugyanis bevezették az EU-s ökocímke rendszer 33. termékcsoportjára, a képkezelő berendezésekre (Imaging Equipment) vonatkozó feltételrendszert.

Bővebben

kornyezetbarat szolgaltatas_takaritas_900x600

 „Környezetbarát Szolgáltatás” – új magyar feltételrendszer takarítási szolgáltatásokra

Bővült a magyar „Környezetbarát Szolgáltatás” védjegy feltételrendszere a környezetbarát takarítási szolgáltatáscsoportban, mely így már kiterjed a napi takarítási módokra (gépi, vegyszeres, vegyszermentes, mikroszálas) és a nagytakarításokra is. A védjegy igazolja, hogy az adott környezetbarát takarítási módszer környezetkímélő, előnyösen különbözteti meg a többi, hagyományos takarítási szolgáltatástól.

Bővebben

Fair Trade termékek értékesítésének sikere és ennek okai

Egyre népszerűbbek a Fair Trade minősítéssel ellátott termékek? Ezt az állítást igazolják a gazdasági értékelés során alkalmazott mutatók egy nemrégiben megjelent cikk szerint, melyben Harriet Lamb, a Fair Trade Alapítvány igazgatója is nyilatkozik a növekedést kiváltó okokról.

Bővebben

EU ökocímke csaptelepekre

Az Európai Unió Tanácsa úgy döntött, hogy támogatja azt a határozattervet, amely a csaptelepek ökocímke minősítéséhez szükséges ökológiai kritériumrendszert tartalmazza. Mivel a vízfogyasztás és a víz melegítésére felhasznált energia önmagában is jelentősen hozzájárul a háztartások környezetterheléséhez, az Európai Bizottság is helyénvalónak találta azt a kezdeményezést, hogy feltételrendszert alakítsanak ki a csaptelepek ökocímkézéséhez.

Bővebben

Válaszok az ökocímkézés “miértjeire”

Gyorsan fejlődő XXI. századunkban, ahol a piacon milliónyi termék versenyez egymással a fogyasztók hűségéért, egyre nagyobb kihívások elé néznek a vállalatok. A modern technológiák és az életszínvonal folyamatos emelkedése mind magasabb szintű elvárásokat, igényeket szül a minőség és a megbízhatóság terén.

Bővebben

Iránytű a vállalatoknak és a fogyasztóknak a “zöld útvesztőben”

Az Európai Bizottság javaslatot tett arra, hogy az egész Európai Unióban egységes módszereket vezessenek be a termékek és a szervezetek környezeti teljesítményének mérésére, és arra kívánja ösztönözni a tagállamokat, valamint a magánszektor képviselőit, hogy vegyenek részt e módszerek alkalmazásában.

Bővebben

Miért érdemes a szállodáknak is az EU ökocímkét választani?

Az EU Margaréta az idegenforgalmi szálláshelyek számára az egyetlen, egész Európában elismert és független harmadik fél által hitelesített ökocímke.

Milyen előnyökkel jár az EU Margaréta a turisztikai szállásokra vonatkozóan?

Bővebben

Vállalati siker az EU Margarétának köszönhetően

A brit, tisztítószereket gyártó Delphis Eco nyerte a 2012-es EU Ökocímke Kommunikáció Díját a “business to business” kategóriában. A díjjal olyan ökocímkével rendelkező vállalatokat jutalmaztak, akik erőfeszítéseket tettek az EU ökocímke széles körű ismertségének növelése érdekében.

Bővebben

Ökocímkézés: a jó stratégia

A Business Planet magazin legutóbb a francia Poitiers városába látogatott el, hogy közvetlen bepillantást nyerhessen az EU Margaréta ökocímke alkalmazásának világába. Az ökocímke a fogyasztók számára megbízható információkat nyújt arról a több mint 17000 termékről és szolgáltatásról, amelyek kevésbé terhelik a környezetet. A vállalkozóknak pedig kiváló lehetőséget teremt egyrészt a környezetvédelem iránti elkötelezettség gyakorlására, másrészt pedig jelentős üzleti előnyök kiaknázására.

Bővebben