Heti Zöldség Anyunak mini-projekt

A Szekszárd Megyei Jogú Város történelmi városmagjának funkcióbővítő fejlesztése című városrehabilitációs projekt keretében, „Helyi környezettudatosság” témakörben 2014 szeptemberében zajlik a Heti Zöldség Anyunak elnevezésű mini-projekt.

A projekt célja megismertetni az anyukákkal (és apukákkal) a környezettudatos vásárlást segítő jelöléseket, az ökocímkéket, ezzel elősegítve a jövőbeni tudatos vásárlói döntéseket.

HZ Anyunak logoA projekt keretében szeretnénk megszólítani az egészséges életmódra nyitott embereket, akik odafigyelnek maguk és a családjuk egészségének megőrzésére, az életminőségük javítására, egyszóval egy emberibb élet megélésére. Célunk, hogy mini-projektünkkel új perspektívákat mutassunk azon fiatal, családalapítás előtt vagy a gyerekvállalás első éveiben járó korosztály számára, akik leginkább érzékenyek, fogékonyak a környezetvédelemre.

Heti Zöldség Anyunak programsorozat:

Játssz velünk!

Szeptember 1-jén elindul Heti Zöldség Anyunak internetes kvízjátékunk, melynek keretében 4 héten keresztül, minden héten hétfőn 10 órakor egy feleletválasztós, zöld vásárlással kapcsolatos kérdéssel jelentkezünk a Heti Zöldség facebook oldalon (www.facebook.com/hetizoldseg).

Előadás, képzés

A szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban 2014. szeptember 27-én, szombaton (9:30-11:30) Heti Zöldség Anyunak képzést tartunk, melynek keretében megismerkedünk a környezet- és egészségtudatos vásárlást segítő ökocímkékkel, és segítünk eligazodni adunk az öko és bio jelzések útvesztőjében, megismerkedünk a fenntartható fogyasztással.

A fenti programokkal igyekszünk minél több szekszárdi lakos figyelmét felhívni a környezettudatos vásárlásra, az egészséges életmódra, a környezetvédelem fontosságára.

HZ Anyunak plakát_véglegesfeles