Ma van az utolsó napja a TeSzedd! akciónak!

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció a legnagyobb önkéntes szemétgyűjtési akció Magyarországon, az idei az 5. alkalom, hogy megrendezésre kerül az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóságának (OKTF NHI) szervezésében.

teszedd-header-2015

A TeSzedd! mozgalomhoz bármilyen civil csoport, baráti, családi, munkahelyi közösség csatlakozhat, gyerekek és fenlőttek egyaránt és a helyszínt is szabadon lehet választani, amit szeretnénk a szeméttől megtisztítani. A program szervezői segítenek a gyűjtéshez szükséges eszközökkel, kesztyűvel, zacskóval, és gondoskodnak a gyűjtött szemét elszállításáról.

A megmozdulások célja, hogy felhívják a figyelmet a környezetünk tisztaságának megóvására, clean_euhiszen az lenne a legjobb megoldás, ha a szemetet a kukába gyűjtenénk rögtön és nem lenne szükség az összeszedésére a földről.

2014 óta az európai polgárokkal együttesen szedhetjük a szemetet, mivel a TeSzedd! a „Let’s Clean Up Europe!” (Tisztítsuk meg Európát!) keretében az Európai Bizottság LIFE+ EWWR programjához csatlakozva ugyanazon a hétvégén folyik, mint az EU többi országaiban. A magyarországi ág Európában is az egyik legnagyobb mozgalomnak számít.Aki szívesen tenne valamit a közvetlen lakókörnyezete érdekében, annak még lehet csatlakozni a helyszínen az akciókhoz!

Forrás: szelektalok.hu/teszedd/