Partnereink

Szakmai partnereink

UNEP összefogás a zöld közbeszerzésért

UNEP – Nemzetközi összefogás a fenntartható közbeszerzésért (SPPI)

Az UNEP (az ENSZ Környezetvédelmi Programját megvalósító szervezet) együttműködve számos kormánnyal és nemzetközi szervezettel, Nemzetközi Kezdeményezést (SPPI) indított a fenntartható közbeszerzésért, melynek célja, hogy elősegítse a zöld közbeszerzés világméretű elterjedését. A nemzetközi kezdeményezéshez cégünk, a SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. is csatlakozott, azaz részt vesz az SPPI munkacsoportjainak munkájában szakértő tanácsadóként.

BME tanszéki logo_900x600

BME – Környezetgazdaságtan Tanszék

Eddig megkezdett sikeres együttműködésünket hivatalossá téve, partnerségi megállapodást írtunk alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan Tanszékével. E megállapodással célunk, hogy a jövőben is egymás munkáját segítve együtt dolgozhassunk tovább a társadalom és a vállalatok szemléletformálásáért, környezettudatosságra való neveléséért, és új, innovatív fenntarthatósági programok kidolgozásában és továbbfejlesztésében, továbbá szakmai gyakorlati lehetőségek biztosításával.

A BME Környezetgazdaságtan Tanszéke negyedszázados története során nemzetközi hírnévre tett szert, és olyan elmélyült tudással rendelkező szakembereket képez, akik az európai gondolkodásnak megfelelően képesek gyakorlatorientáltan és egyben innovatív módon válaszolni a fenntartható gazdaság, aktuális és mindig változó kihívásaira.

A SURVIVE ENVIRO Környezetmenedzsment Tanácsadó Nonprofit Kft. hosszú távú stratégiai célja a szemléletformálás, a környezettudatosság, környezetmenedzsment módszereinek elterjesztése és oktatása.

Az együttműködésünk területei a komplex környezetmenedzsment ismeretek és gyakorlati alkalmazásuk: fenntartható fejlődés, környezetvédelem (vállalati, intézményi, önkormányzati-települési, regionális szinten), társadalmi felelősségvállalás (CSR), környezeti teljesítményértékelés, fenntartható erőforrás-gazdálkodás, energiahatékonyság, megújuló energiák, klímaváltozás, fenntartható termelés és fogyasztás, környezeti kommunikáció, környezeti termékjelzések, környezetbarát közlekedés, fenntartható turizmus, környezeti oktatás témakörei.

Projekt partnereink

Buy Smart+

Buy Smart+

Nagy örömünkre szolgál, hogy cégünk a SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. 2013. novemberétől mint projektpartner csatlakozott a Buy Smart+ kezdeményezéshez. Az Intelligent Energy Europe Program által támogatott BuySmart+ projekt célja, csakúgy mint cégünk célja is, a környezettudatos, energiahatékony beszerzés népszerűsítése, a zöld beszerzések arányának növelése, tanácsadás és információs csomagok, tréningek segítségével. A 2012 áprilisában indult, 30 hónapos kifutású projekt a zöld beszerzési gyakorlat elterjesztését, megerősítését és fejlesztését hivatott szolgálni, főként az energiafelhasználással kapcsolatos területeken, öt kritikus termékcsoportra koncentrálva: világítás, épületek, háztartási gépek, járműpark és információs technológia.

A projekt célcsoportját egyrészről a közigazgatási szakemberek, ezen belül önkormányzati közbeszerzéssel foglalkozók, másrészről pedig a magánvállalkozások, például multinacionális cégek beszerzői alkotják.Az együttműködés keretén belül, cégünk előadóként vesz részt az Energiaklub által szervezett zöldbeszerzés workshopokon, önálló tájékoztatókat szervez és tart a témában,  továbbá tanácsadást vállal önkormányzatok, cégek számára, szoros együttműködésben az Energiaklubbal.

Média partnereink

Termékmix magazin

A Termékmix magazin 1993 óta van jelen a magyarországi kereskedelmi szaklapok piacán, 15 ezres megjelenési példányszámmal.

A Termékmix magazin pozícionált rovat tematikával dolgozik. Lapvezetésük úgy véli, hogy a Termékmix jelentős fehér foltokra dolgozott rá a szaklappiacon, amikor letette voksát amellett, hogy az elméletet és a terepmunkát, a tradíciókat és a modern kereskedelmi trendeket harmonikusan, az elérhető legnagyobb részletességgel mutassa be a Termékmix magazin szerkesztőségi oldalain.

Céljuk, hogy a modern kereskedelmi és beszállítói felsővezetők, vidéki boltvezetők, nagykereskedések tulajdonosai találjanak egy, a számukra érdekes cikket úgy a print, mint az online Termékmix oldalain.

Chef & Pincér magazin

A Chef & Pincér magazin egy kiemelkedő színvonalú, 14.000 példányban megjelenő országos magazin, mely a konyhától a vendégtérig betekintést ad a hazai vendéglátás mindennapjaiba.
Terjesztése egyedülálló módszerrel, saját, országos terjesztői hálózaton keresztül történik a vendéglátó egységekbe. A lap olvasói a vendéglátó egységekben (éttermek, kávézók, sörözők, bárok, cukrászdák, hotelek, szállodák, közétkeztető cégek) dolgozó szakemberek, a pincértől a szakácson, a séfen, a cukrászon, a baristán, a bartenderen, a sommelieren át az üzletvezetőig, a tulajdonosig mindenki talál az érdeklődési körének megfelelő tartalmat, hirdetést.

Partnereink voltak 2013-ban

HOLUX Kft.

A HOLUX Kft. 20 éve aktív piaci szereplő és szaktekintély a világítástechnika és az épületvilágítás területén. Kiemelten kezeli tevékenysége során a gazdaságos és környezetbarát világítás megvalósítását. Szakmai tudásával „magas minőség elérhető áron” célkitűzésével segítheti az üzletek energia hatékony világításának megvalósítását. A SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. Zöldülnek a Királyok projektje kapcsán a világítástechnika fejlesztése központi kérdésnek bizonyult, így szakmai partnerünk a HOLUX Kft. tartott előadást az energiatakarékos, energiahatékony világítás lehetőségeiről, és igény esetén ad további tanácsot üzleteinknek.

Kulturpart.hu

Szakmai partnerünk a 2008-ban alakult Kulturpart.hu független, internetes kulturális magazin. A magazin a kultúra minden területével foglalkozik, mind budapesti, vidéki, és határontúli viszonylatban, továbbá az oldalt működtető Kultúrpart Csoport elkötelezett híve a környezettudatos és egészséges életmódnak, civil munkájukkal, előadásaikkal, on- és offline megjelenéseikkel propagálják a fenntartható szellemi fejlődést.

Magyar Telekom Nyrt.

A SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. a Magyar Telekom Nyrt. hello holnap! kezdeményezés keretében a budapesti és a pécsi Király utcának közös koncepciót adva, környezettudatosságra ösztönzte az ott található üzletek tulajdonosait, dolgozóit, beszállítóit és vásárlóit is. Az egy éves program során rendezvények, tanácsadás és díjazással záruló környezettudatos üzlet verseny valósult meg.

Menedzser Praxis

A Menedzser Praxis Szakkiadó és Gazdasági Tanácsadó Kft. 2005-ben alakult. Alapító tagjaik és munkatársaik olyan szakemberek, akik átfogó ismerettel és több éves tapasztalattal rendelkeznek a hazai és a nemzetközi szakkönyvkiadásban, oktatásban és gazdasági tanácsadásban. A Kiadó átfogó szakmai információs bázist biztosít szakkönyveik, folyóirataik, szakmai képzéseik (OKJ-s, nem OKJ-s, kötelező továbbképzések) révén a közszféra és a versenyszféra területén működő előfizetőik részére. Továbbá térítésmentes részvételi lehetőséget biztosít évente több mint harminc online is közvetített konferenciájukon, amelyek érintik – többek között – az adózás, a számvitel, a munkaügy, a társadalombiztosítás, a közbeszerzés, a közoktatás és a cégvezetés területeit is. 2010-ben indult el LexPraxis Tudástár szolgáltatásuk, egy teljes körű elektronikus jogszabálygyűjtemény és komplex információs rendszer, amely azonnali hozzáférést tesz lehetővé a közlönyök megjelenése után a megváltozott jogszabályokhoz, lábjegyzetekhez egységes szerkezetben. A SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. 2013. szeptembertől működik együtt a Kiadóval. Zöld közbeszerzés, valamint fenntartható üzletvitel témában publikál a Menedzser Praxis gondozásában megjelenő Vezetői Tanácsadó valamint a Kis- és középvállalkozói Tanácsadó kiadványokban a közszférának valamint a KKV szektornak egyaránt.

Tarr Kft.

A TARR Kft. 100%-ban magyar tulajdonú távközlési szolgáltató 1989-ben, immáron több mint 20 éve azzal a céllal indult, hogy minél több Előfizetője otthonába a tartalmas szórakozást juttassa el. Mára 8 megye 229 településén 10 ügyfélszolgálattal, több értékesítési ponttal, felkészült ügynökhálózattal és telefonos értékesítési csapattal van jelen.

A SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. kiemelt szerepet tulajdonít az egyéni környezeti és társadalmi felelősség vállalásnak, éppen ezért komplex környezeti nevelési és egészségtudatos életmódra való nevelési programok megvalósításával is foglalkozunk. Ilyen programunk a Tarr Kft.-vel közösen indított TARTSD A FORMÁD! program, melyet a TÁMOP Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód program pályázatán keresztül indítottunk. Célja, hogy az indulástól számított 12 hónapon keresztül számos érdekes és egészséges programmal (sport, foci, bringázás, természetjárás, önismeret, receptcsere, stressz kezelés és még sok-sok minden mással) lepjük meg a Tarr Kft. munkatársait közösen a Tarr Kft. vezetőségével.

Zöld Újság

A Zöld Újság a jövőért felelősséget érzők lapja – nem szakfolyóirat, hanem az átlag újságolvasó igényeihez igazodik, mégis hiánypótló a maga nemében. Az egészséges életmódot folytató, alternatív gyógymódokat kereső emberek igényeit igyekszik kielégíteni. Színes, rövid, informatív írások, és számonként egy-két hosszabb lélegzetű riport adja a lap gerincét. A magazinban a SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. szakmai tartalma is olvasható havonta. A lap nyomtatott verziója környezetbarát nyomdatechnikával készül, minden hónap közepén keresse az újságárusoknál, a nagyobb üzletközpontok újságos standjain, illetve az Inmedio üzleteiben.