Referenciák

This is a text block. Click the edit button to change this text..

GreenStore V4 – Zöldüzlet Program a Visegrádi országokban

A Green Store V4 projekt célja, hogy segítse a fenntarthatóság és versenyképesség megvalósulását a visegrádi országokban a kereskedelem és vendéglátás területén. A jelenleg működő magyar és lengyel zöldüzlet programok összehasonlítása és harmonizálása, valamint kommunikációs és monitoring módszerek fejlesztése a projekt legfőbb feladata.

További információt a projekt honlapján, a Bővebben gombra kattintva talál.

Bővebben

Hosszuheteny

Zöld beszerzés pilot projekt Hosszúhetény Község Önkormányzatánál

Zöld beszerzés keretében Hosszúhetény Önkormányzata a közvilágítás korszerűsítését végezte el, melynek során a régi, magas fogyasztású nátrium, fémhalogén illetve kompakt fénycsöves fényforrásokkal szerelt közvilágítási lámpatesteket LED közvilágítási fényforrásokkal illetve lámpatestekkel helyettesítette.

Töltse le a részletes mintaprojekt dokumentációt a Bővebben gombra kattintva.

Bővebben

főtáv logo

Zöld beszerzés pilot projekt a FŐTÁV Zrt.-nél

A FŐTÁV Zrt. úgy döntött, hogy gépjármű flottájának egy részét fejlesztési céllal, illetve az egyszerűbb üzemeltetés és költség takarékosság miatt cégünk segítségével zöld beszerzés keretében lecseréli.

Töltse le a részletes mintaprojekt dokumentációt a Bővebben gombra kattintva.

Bővebben

szekszard logo

Zöld beszerzés pilot projekt Szekszárd Polgármesteri Hivatalában

Szekszárd város Polgármesteri Hivatala úgy döntött, hogy cégünk segítségével zöld beszerzés keretében lecseréli számítógép parkjának egy részét.

Töltse le a részletes mintaprojekt dokumentációt a Bővebben gombra kattintva.

Bővebben

CEEM_CMYK

Energiamanedzsmenttel a fenntarthatóbb gazdaságért

A SURVIVE ENVIRO Környezetmenedzsment Nonprofit Kft. a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. szakmai partnereként 2014 őszén csatlakozott a Central Europe Programhoz, melynek távlati célja egy fenntarthatóbb közép-európai gazdaság kialakítása.

Bővebben

HZ Anyunak logo

Heti Zöldség Anyunak mini-projekt

A Szekszárd Megyei Jogú Város történelmi városmagjának funkcióbővítő fejlesztése című városrehabilitációs projekt keretében, „Helyi környezettudatosság” témakörben 2014 szeptemberében zajlik a Heti Zöldség Anyunak elnevezésű mini-projekt.

Bővebben

Zöld beszerzés Hosszúhetényben

A  Buy Smart+ projekt keretében a SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. közreműködésével valósult meg Hosszúhetényben egy zöld beszerzés projekt közvilágítás termékcsoportban.

Bővebben

Zöldülnek a Királyok mintaprojekt – Zöldüzlet Program

A Zöldüzlet Program egy évig futó mintaprojektként, „Zöldülnek a Királyok” környezettudatos üzlet versenyként indult 2013-ban. A SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. a Magyar Telekom Nyrt. hello holnap! program támogatásával a budapesti és a pécsi Király utcának közös koncepciót adva, környezettudatosságra ösztönözte az ott található üzletek tulajdonosait, dolgozóit, beszállítóit és vásárlóit is.

Bővebben

Tartsd a formád! – A Tarr Kft. életmód programja

Cégünk kiemelt szerepet tulajdonít az egyéni környezeti és társadalmi felelősség vállalásnak, éppen ezért komplex környezeti nevelési és egészségtudatos életmódra való nevelési programok megvalósításával is foglalkozunk. Ilyen programunk a Tarr Kft-vel közösen indított TARTSD A FORMÁD! program, melyet a TÁMOP Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód program pályázatán keresztül indítottunk.

Bővebben

Zöldbeszerzés mintaprojekt a Magyar Nemzeti Bankban

2012 márciusában a Beszerzés 2012 konferencián hangzott el Fenntarthatóság és zöld beszerzés című előadásunk, mely felkeltette a Magyar Nemzeti Bank érdeklődését a beszerzések zöldítése iránt.

Bővebben

Zöld közbeszerzés Kölesden

A SURVIVE ENVIRO Környezetmenedzsment Tanácsadó Nonprofit Kft. közreműködésével létrejött egy zöld beszerzés mintaprojekt. Ennek keretében a Kölesd Községi Önkormányzat 2012 júliusában zöld beszerzési rendszert kezdett működtetni, mely során kiemelt figyelmet szentel a környezetvédelmi szempontoknak.

Bővebben

56. és 57. Magyar Nemzeti Vitorlázórepülő Bajnokság, mint zöld rendezvény

A 21. század legnagyobb kihívásaira reagálva és korunk trendjeit követve 2011-ben az 56. , valamint 2012-ben az 57. Magyar Nemzeti Vitorlázórepülő Bajnokság a fenntarthatóság és a környezetvédelem szempontjainak figyelembevételével került megrendezésre. A bajnokságoknak Őcsény adott otthont, ahol a szervezők (az Őcsényi Repülőklub és a SURVIVE ENVIRO Környezetmenedzsment Tanácsadó Nonprofit Kft.) jó példával járva elöl törekedtek arra, hogy a versenyzőket és látogatókat környezettudatos hozzáállásra ösztönözzék.

A környezetünkre való odafigyelés, a tudatos magatartás elsősorban mindössze szemléletváltás kérdése. Ám miért pont egy vitorlázórepülő verseny legyen „zöld” rendezvény?

Bővebben

Ökopont a HVG Állásbörzén

A HVG állásbörze hazánk leglátogatottabb karriervására. A 2012. szeptember 25-26-án megrendezésre kerülő rendezvény szervezői úgy gondolták, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében önálló területet biztosítanak a női esélyegyenlőségnek és a környezetvédelemnek. Így a látogatók a női KarrierPontot és az ÖkoPontot is felkereshetik.

Az ÖkoPont házigazdája és megvalósítója a SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. volt.

Bővebben

Nextent Informatikai Zrt.

„Ökotréning-Környezettudatos munkahely” képzési program a Nextent Informatikai Zrt-nél!

A vállalati működést figyelembe véve közösen alakítottuk ki programunkat, melynek célja a Nextent Informatikai Zrt. környezettudatos működésének erősítése és a dolgozók környezettudatosságának növelése volt.

A program állapotfelméréssel, ökoaudittal kezdődött, melynek során megismertük a működési jellemzőket és felmértük   az iroda  környezeti állapotát.  Ezt követően került sor a 4 órás Ökotréning, környezettudatos munkahely képzési programra, melyen 4 fő vett részt a marketing, beszerzés- üzemeltetés és a fejlesztés területéről. A tréning tematikáját az állapotfelmérő audit alapján állítottuk össze, így a kollégák megismerkedtek a környezettudatos életvitel, munkahely kialakításának jelentőségével, gyakorlati példákon, tippeken keresztül a megvalósítás lehetőségeiről tájékozódtak és a mindennapi környezetvédelemmel kapcsolatos átfogó ismeretekre tettek szert. Az előadás az alábbi témákat érintette:

Bővebben